Kerstelijke gezelligheid in de binnenstad van Den Haag! Helaas geen sneeuw, maar wel de kerstman om het plaatje compleet te maken. Jumi is net naar de laatste dag van de Royal Christmas Fair geweest. Jumi lezer, je wilt vast weten hoe Jumi het vond!

Kraampjes

royal-christmas-fair-jumi-drukte

Verschillende kraampjes met ambachtelijke producten, (schapen-) vachten en huisdecoratie. Er waren ook kraampjes die kerstdecoratie met korting verkochten, waarschijnlijk omdat het de laatste dag is. Er waren ook cosmetica- en kledingkraampjes met kleding, niet echt Jumi worthy kleding… misschien iets voor Jumi’s opa.

royal-christmas-fair-jumi-camper

Er was zelfs een kraampje met een banner van een camper die je kan huren? Euhhh…

royal-christmas-fair-jumi-closeup

Jumi kijkt nog even naar de lichtshow (zie afbeelding hierboven).

Food

royal-christmas-fair-jumi-food

En er zijn veel eetkraampjes. Van sate, Surinaamse broodjes, gehaktballetjes tot poffertjes en marshmallows, van braadworsten, hotdogs, taco’s en kibbelingen tot…

royal-christmas-fair-jumi-gedroogd_fruit

…een kraampje met gedroogd fruit! Jummy!!!

Het was ouderwets gezellig. Rond 5 uur was er een mooie lichtshow te zien. Dit is Jumi worthy! Een erg mooie aanvulling op de kerstmarkt. Voor de koukleumpjes waren her en der vuurtjes gemaakt en tentjes om warmpjes uit te rusten. Enkele eettentjes hadden hun eigen stoeltjes buitengezet, dus vechten om een zitplek? Nee… nouja, Jumi is toch niet zo groot. Qua eten hoef je niet te klagen, er is voor ieder wat wils. Net zoals andere events met foodtrucks, betaal je hier ook ietsiepietsie meer dan bij een normale fastfood restaurant. Maar ach, je kunt niet elke dag overal een tacootje of een biologische patatje halen. Oh ja, en het overige aanbod…. leuke cadeautjes voor je moeder of opa of buurvrouw. Niet voor de Jumi’s.

Over de andere Jumi’s gesproken, Big bro en Vivi bleven thuis. Big bro heeft deze week teveel Malteser koffie gedronken, dat zijn buik een beetje pijn deed. En Vivi was thuis druk bezig met dansen. Maarrr Jumi heeft toch iets leuks voor hun gekocht en ze waren er blij mee! Big bro’s buikpijn verdween meteen nadat hij 15 biologische patatjes achter elkaar at.

royal-christmas-fair-jumi-eten

Is Jumi er volgend jaar weer bij? Jazeker! Hopelijk heeft Big bro dan geen buikpijn en kan Vivi haar dansuurtje verplaatsen.