Artisan Grains, Sweet Chilli

Als je honger hebt eet je alles… Dat is mij niet gelukt toen ik een nieuw soort couscous in een beker a la Cup Noodles uitprobeerde. Artisan Grains introduceert de Snack Pot!

Snack Pot a la Cup Noodles

Het is niet zo heel erg lastig om couscous te maken. Maar wat als je op je werk of op school zit, en je hebt opeens trek in een portie verse couscous? Dan zijn de Snack Pots ideaal. Gooi kokend water in de cup tot de lijn. Roeren. Even wachten. En klaar is Jumi!

Snack Pot: Sweet Chilli

Er zijn drie verschillende smaken verkrijgbaar: Moroccan Spiced, Mint Tabouleh en Sweet Chilli. Hmmm Sweet Chilli, klinkt lekker! Het klonk nog lekkerder, want er zit edamame in (groene sojaboontjes). Verder bevat deze versie quinoa en freekeh. Freak heh? Nee freekeh. Dit is een graanproduct gemaakt van geroosterde groene tarwe. Verrassend!

Artisan Grains Snack Pot Sweet Chilli

Ik heb de Snack Pot bereid zoals het op de verpakking stond. Tijd om te proeven….

De proef

Uhm… Ja. Ik had een beetje de Sweet Chilli smaak verwacht, van de bekende saus die je weleens op je loempia zet of de gedroogde chillipoeder in een potje. Ik proefde vooral de couscous. De smaak van de sojaboontjes viel weg en er zat er niet zoveel in. Dus ik hapte vooral couscous. Ik vond dat het een beetje vlak smaakte. Voor mij mocht er dus meer zoetige spicyness in.

Misschien was het beter geweest als de sojaboontjes apart in een klein zakje werden gezet. Al dan niet met een instructie om deze boontjes een paar seconden te weken in warm water. Ik denk dat de smaak dan iets meer zou opvallen.

Deze Snack Pot was dus niet echt mijn cup of couscous. Ik heb driekwart laten staan voor Big bro (die het overigens wel lekker vond). En ik heb een zakje Mama noodles bereid omdat ik nog steeds honger had…

Bron: artisangrains

Overzicht
Samenvatting Omdat Big bro het wel lekker vond, krijgt de Snack Pot 1 ster. Dit is totaal niet Jumi's cup of couscous, omdat het vlak smaakt. Is er een volgende keer, dan zal Jumi zelf een paar extra gekookte sojaboontjes erin doen en wat meer chillipoeder.
1
Tag

Wat denk jij over “Artisan Grains Freaky Freekeh couscous Snack Pot

Je kunt helaas geen reactie meer plaatsen.