Verborgen vrienden van Nienke Koedijk

Ben je kinderachtig, gestoord of ziek als je er eentje hebt? Als je er nog mee slaapt? Als je ernaar lacht? Als je er tegen praat? Waar heeft Jumi het eigenlijk over? Over knuffels! En mijn antwoord is nee.

Verbergen voor de buitenwereld

Toch is het een beetje begrijpelijk als je als volwassene je knuffel verborgen houdt voor de buitenwereld. Helaas leven we in een omgeving, waar mensen je al raar aanstaren als ze je zien met een fluffy Hello Kitty tasje. Je wordt meteen bestempeld als van alles en nogwat. Of wat als je tijdens een gesprek bij een koffiepauze op werk opeens zegt dat je je knuffeltje in bad hebt gedaan, omdat hij een koffievlekje op zijn hand had… uhh…

Verborgen vrienden

Maar hee, *peeep* them! Je bent echt niet de enige volwassene met een knuffeltje. En je bent echt niet gestoord! Nou ja, behalve als je je knuffel mishandelt, helemaal opensnijdt of kokend water over hem heen gooit… Vind in het boek Verborgen vrienden verhalen van volwassen ‘baasjes’ met een knuffel.

Het boek Verborgen vrienden

Het boek komt voort uit het project van fotografe Nienke Koedijk. Ze zocht gelijkgestemden die ook een knuffel hadden (want zij had knuffel Poes). Daarover wilde ze een boek maken. Vele reacties kwamen binnen.

“Het idee om het onderwerp bespreekbaar te maken werd met open armen ontvangen.”

Verschillende volwassenen werden geportretteerd met hun favoriete knuffel. Ieder met een eigen verhaal. Sommige verhalen zijn zo mooi en sommige herkenbaar. En de foto’s zijn prachtig! Dit boek is dus echt een aanrader, niet alleen voor mensen die zelf een knuffel hebben, maar ook voor mensen die prachtige foto’s willen zien van liefdevolle banden tussen een volwassene en een knuffel.

Bron: Verborgen vrienden

Overzicht
Samenvatting Verborgen vrienden is een must-read voor volwassen knuffeleigenaren. Maar ook een boek voor mensen die knuffeleigenaren niet begrijpen. Lees eerst het boek en ga daarna oordelen. Zo zie je dat niet alle knuffeleigenaren standaard 'gestoord' of kinderachtig zijn.
5
Tag