Trollen uit de jaren negentig

Ken je ze nog? In de jaren 90 was er een invasie van deze figuren met zoveel verschillende kleuren haar: de trollen! Wat is er met hun gebeurd? Zijn ze uitgeroeid? Nee gelukkig niet allemaal. Ik ben dit weekend zelfs op visite geweest bij twee oude vrienden: Tröllie en haar broertje Tröll.

Geschiedenis trollen

Ik weet eigenlijk ook niet precies waar mijn vrienden vandaan komen. Dus tijdens een potje domino heb ik gevraagd naar de geschiedenis van de trol.

Volgens een legende zijn de trollen gemaakt door de Deense Thomas Dam. Thomas kon geen kerstkadootje kopen voor zijn dochter, dus sneedt hij uit hout een fantasiepoppetje: een vrolijke trol. Andere kinderen zagen zijn creatie en waren enthousiast. Zij wilden ook een trol. En toen begon hij plastic trollen te maken. Het werd een succes. Zelfs de Teenage Mutant Ninja Turtles waren fan, dat ze naar de kapsalon gingen voor  hetzelfde kapsel Ja, iedereen in de jaren negentig (of tachtig of zeventig of zelfs eerder) had tenminste wel 1 trol in huis.

Waar zijn de trollen nu?

Ze zijn in ieder geval niet allemaal geemigreerd naar bosachtige gebieden. Kijk maar naar Tröllie en broertje Tröll. Wonend in de big city. Gepensioneerd…. uhhh ja. Tröllie’s haar is helemaal wit geworden haha.

“We doen het nu rustig aan, en soms houden we een dominowedstrijd met onze buren. Ja, Boulette, Tröllie is nog steeds dominokampioen!”

Trollen in 2016

Op 4 november 2016 kun je een mini comeback verwachten van de trollen! Trolls, the movie, komt dan uit. Benieuwd? Bekijk dan de trailer, hier op Jumi!

2 reacties op “Trollen uit de jaren 90 meets Jumi

  1. haha jouw trollen zijn zo groot!
    Ik vind het raar dat nu een trollenfilm uitkomt! Zouden mijn minitrolletjes weer een hype worden???

  2. Haha ja heh, net als de nieuwe Popples op netflix. What’s next, Alf the next generation?

Je kunt helaas geen reactie meer plaatsen.