jeugdsentiment troetelbeer

Hij is heel erg vermoeid en slaapt vaak. Maar toch is het me gelukt om hem even te spreken: een jeugdsentiment, troetelbeer slaapbeertje, ook wel bekend als bedtime carebear. Hij brengt iedereen leuke dromen en zorgt ervoor dat we allemaal genoeg slaap krijgen. Maar wat doet slaapbeertje nu als hij niet slaapt?

“Ik maak mijn bedje op en speel met mijn vrienden, totdat het bedtijd is. Sommige vrienden zijn bang om in het donker te slapen. Maar dan klets ik nog eventjes wat langer met hun, totdat ze met een blij gezicht hun ogen sluiten.”

Geschiedenis troetelbeer

Het lijkt wel alsof de troetelbeertjes altijd bestonden, maar nee, zo oud als de dino’s zijn ze niet. Muriel Fahrion is de godmother. In 1981 ontwiep ze de eerste troetelbeertjes voor op wenskaarten, daarna tekende Elena Kucharik honderden wenskaarten met onze vrolijke vrienden. Twee jaar later startte een Amerikaans bedrijf, Kenner Products, een speelgoedlijn. Eindelijk kon je de troetelbeertjes echt aanraken. Overal vond je ze terug als knuffelbeertjes en andere merchandise. Als ondersteuning kwam de eerste Tv-special uit: The Land Without Feelings.

Maarrr…. de echte echte troetelbeertjes komen van boven. Kijk maar in de lucht als het zonnig is. Zie je wolken? Of zijn het huizen?

Waar zijn de troetelbeertjes nu?

Nou, ze zijn nog superactief, althans de nieuwe generatie. Eind vorig jaar verscheen de serie “Care Bears and Cousins” op Netflix. Ik heb het nog niet gezien, dus ik kan niet zeggen of het leuk is of niet. Wat ik wel weet is dat een Nederlander, althans, hij is in Nederland geboren, maar ik betwijfel of hij überhaupt nog een woordje Nederlands spreekt, het stemmetje inspreekt van Funshine Bear. Hij heet Michael Sinterniklaas (ook wel een bekende, omdat hij ook Leonardo speelt van de old school TMNT tekenfilms). Om je een beeld te geven van de new school troetelbeertjes, kun je hier een intro bekijken.

Voor degenen die de oude generatie troetelbeertjes niet kent, check de intro hieronder… ahhh jeugdsentiment….