The Glo Friends

Insecten en slakjes ieeuw? Dan ken je vast niet The Glo Friends, of misschien heb je ze nog nooit ontmoet. Hopelijk verdwijnt je afschuw of angst nadat je deze post hebt gelezen 🙂

Afgelopen weekend was ik op visite bij Glo Snail (roepnaam Slakkie) en Glo Snugbug (roepnaam Worm). Twee lieve vrienden die van Glo Land emigreerden om hier een lief leventje op te bouwen. Ze wonen nu in een kleurrijk dorpje samen met andere gloeiende vrienden.

“Soms houden we met de buren een gloeiwedstrijd, kijken wie sterkst gloeit”, aldus Worm.

Geschiedenis van The Glo Friends

Voor degenen die The Glo Friends niet kennen, even een korte terugblik. The Glo Friends zijn bekend van een tekenfilmserie die in 1986 werd uitgezonden. Helaas was er maar 1 seizoen van de serie. Hmm, misschien komt het toch omdat velen insecten afschuwelijk vinden? De serie was van Sunbow Productions en… jawel, de stoere Marvel Productions (ik wist geeneens dat zij toen ook My Little Pony maakten).

In de jaren tachtig leefden The Glo Friends in Glo Land, een koninkrijk midden in een bos. Helaas moesten onze gloeiende vriendjes het bos ook delen met gemene hooligan-achtige mollen, de Moligans. Zij waren verbannen uit het koninkrijk Moleslavia door Koning Mol vanwege misdaden. Ze besloten om wraak te nemen tegen de Koning. En toen kwamen ze met een gemeen plannetje. Ze wilden de Glo Friends als lantaarnslaven gebruiken, zodat ze ondergronds beter zicht hadden en zo hun plannen konden uitvoeren. Ik weet niet wat er met de Moligans is gebeurd. Ik durfde het eerlijk gezegd ook niet te vragen aan Slakkie en Worm, omdat dit nogal gevoelig ligt. Maarrrrr, misschien weet jij het wel!

The Glo Friends in 2016

Nu wonen veel Glo Friends bij elkaar. Sommigen zijn geemigreerd zoals Slakkie en Worm. “Ik vond het heel leuk toen ik zag dat er nog meer gloeiende wezentjes bestonden, zoals mijn buren Nijn de Konijn en Joep de Aap. Daarom zijn we hier ook gebleven”.

Zien we onze gloeiende vriendjes ooit nog terug op tv? Voorlopig zijn er geen plannen. Maar ik denk dat de merchandise nog wel een tijdje blijft bestaan. Althans, niet zoals we die kennen van toen, kleine poppetjes. Een paar jaar geleden zag ik wel een grote knuffel glo worm in de speelgoedwinkel.

Anyway, om weer even terug te gaan naar die goeie ouwe tijd, heb ik een clipje gevonden van The Glo Friends. Bekijk het hier, bij Jumi!