ET Extra Terrestrial

Het begon als een grap, maar Big bro heeft met zijn mobiele telefoonkennis en kunsten hem toch kunnen bereiken: E.T. En guess what! Na Big bro’s telefoontje stond E.T. gewoon bij ons voor de deur! Is het een comeback?

E.T. comeback?

Hij was niet echt spraakzaam. Begrijpelijk, want E.T. spreekt een andere taal. En missschien was hij ook bang dat hij misschien teveel zou vertellen. Anyway, wat wel voor 95% zeker is, dat is dat er geen comeback zal komen. Alle ellende die hij 34 jaar geleden meemaakte…

E.T. geschiedenis

In 1982 werd E.T. achtergelaten door zijn ouders in Amerika. Ze kwamen hier met een spaceship. Maar overheidsmensen kwamen erachter dat ze hier ronddwaalden, dus nou ja, je kunt het al raden, ze moesten hun vangen. Door alle paniek, lieten de ouders E.T. achter op aarde, terwijl ze weer naar boven vlogen. Vroeger had je geen mobiele telefoontjes en slimme Big bro’s, dus op een hele ouderwetse manier probeerde E.T. contact te leggen met zijn ouders, zodat zij hem weer konden ophalen. Na veel ellende lukte het wel. E.T. werd opgehaald en sindsdien werd hij niet meer gezien. Tot nu…

E.T. weetjes

Jawel, op andere planeten hebben ze nu ook mobiele telefoontjes. Wel een stuk geavanceerder dan wat wij hebben. Dus zo kon Big bro E.T. bereiken. Hij is niet spraakzaam, maar toch lukte het me om een paar weetjes los te peuteren over E.T.

  1. Allereerst is E.T. geen hij (ook al zie ik E.T. als een hij), maar hij is ook geen zij (ach, daar ga ik weer, met m’n ‘hij’). E.T. is onzijdig!
  2. Ken je de scene nog dat hij op de operatietafel lag? Dat hij omringd werd door doctoren en verpleegsters? Zij zijn geen acteurs, maar echte eerstehulp mensen!
  3. E.T. betekent Extra Terrestrial, oftewel buitenaards. Zo wordt hij genoemd. Maar wat ik wel vreemd vond was dat hij vaak het woordje ‘Zrek’ zei, als ik naar hem wees. Ik denk dat dat zijn echte naam is.

Dus mocht je hem toch een keer zien, roep dan Zrek en hij zal omdraaien ^__^

Om even terug te blikken van wat er 34 jaar geleden gebeurde, is hier een videootje van E.T.