Bouli

Arghh, ik kreeg het deuntje maar niet uit m’n hoofd. Bouli, bouli, bouli, bouli! Was het een teken? Guess who’s in town? Nee, helaas niet Bouli, maar Boulette! TIjd om even een babbeltje te maken, want ja, wat is er eigenlijk met de sneeuwpop, of sneeuwpoppen gebeurd, allemaal gesmolten?

Eerst even een terugblik op wie de legendarische sneeuwpop Bouli is, en of course Boulette.

Flashback Bouli

Bouli had een cute tekenfilmserie, uitgezonden tussen 1989 en 1991. Hij en de andere sneeuwpoppen zijn magisch. Ze kunnen niet smelten, omdat de maan ooit toversterren op Bouli en z’n vriendjes blies. De bouli’s zijn onsmeltbaar!

Wist je dat Bouli geboren is in Frankrijk? Hij spreekt wel allerlei talen. Van Braziliaans-Portugees tot Macedonisch en Nederlands.

En nu?

Bouli en Boulette zijn vriendje en vriendinnetje (duh). Ze laten zichzelf niet zo vaak zien. Ja ze gaan nu niet zo vaak naar buiten omdat het te heet is. Boulette speelt af en toe nog een potje met de trollen. Er is een ware strijd gaande tussen hen… wie is de dominokampioen….

We zullen de bouli’s zeker de komende tijd niet meer op TV zien. Om toch weer een moment te genieten van Bouli, vind je hier de intro van de tekenfilm. Veel plezier.