De Bereboot

En wie zag ik daar achter een boek verschuilen? Big bro! Hij leek helemaal te zijn verzonken in zijn boek. Big bro merkte geeneens dat ik een foto van hem maakte. Verzonken in De Bereboot…

Wat is De Bereboot?

De Bereboot is een serie uit de jaren zeventig. De serie gaat over een boot met een bemanning bestaande uit drie beren: Kapitein Brom, Maatje Brilbeer. Ze beleefden allerlei avonturen en komen bij verschillende vreemde eilanden aan. Deze poppenserie duurde maar 5 a 10 minuten. Ja ja, zo snel kan Kapitein Brom varen. Hah, hij doet me denken aan de kapitein die altijd bij de kermis bij de draaimolen met bootjes stond en steeds aan het belletje rinkelde. Those good old days in the eighties… Anyway, er zijn 407 afleveringen van de serie gemaakt tot 1978.

De Bereboot merchandise

De Bereboot was volgens mij wel populair. Je kon verschillende spulletjes in de winkel vinden, van borduurpaketten, shirtjes tot poppetjes en boekjes.

Comeback van De Bereboot?

De Bereboot is niet verzonken, maar ik denk niet dat ze ooit weer terugkomen op TV. Zeker niet in dit format. Het is misschien wel te old fashioned voor de kids van nu. Wel zie je de naam steeds terug. Er bestaat zelfs een echte Bereboot… Nou ja, het is van de keten De Beren. Zij hebben een Beren Boot in Rotterdam, met rondvaart en eten. En ook zijn er ontzettend veel kinderdagverblijven die de Bereboot heten. Dus ja, hoe old fashioned ze ook zijn, De Bereboot is nog niet weggevaren.

Ben je benieuwd hoe old fashioned De Bereboot is? Bekijk dan de intro en een aflevering hier, bij Jumi! Ben benieuwd wat je ervan vindt.

Intro De Bereboot

Aflevering De Bereboot