Mickey Maandblad

Hueh Donald Duck en nu Mickey Mouse? Heeft Mickey een eigen maandblad? Tijd om het blad af te pakken van Big bro en te kijken wat dit is.

Mickey Maandblad’s ontstaan

Ah ik zie het al? Big bro zat een tijdschriftje te lezen uit 1988 (!). Mickey Maandblad ontstond in 1976, toen het tijdschrift verscheen dat kleiner was dan het weekblad Donald Duck. Daarna verscheen het in een groter formaat.

Waarom Mickey Maandblad als er Donald Duck is?

Het leuke is (vind ik) dat je naast stripverhalen ook andere categorieen kunt vinden. Lezers konden wetenswaardige vragen inzenden, bijvoorbeeld: “Lijden bomen pijn als je ze omzaagt?” En een film, tekenfilm, boeken en video gedeelte met de laatste leuke nieuws. Oh ja, ook een Mickey’s Pop top tien, met de leukste liedjes. Hahha ik zie dat Mickey Mouse lezers het liedje van Glenn Medeiros supercool vonden hahahah.

Mickey Maandblad

Klinkt leuk, maaar is Mickey Maandblad nu?

Misschien sloegen de makers de plank hiermee volledig mis. Je kunt dingetjes lezen over heel veel dingen, maar ja, waarom zou je de laatste popnieuws hierin willen lezen als je de hitkrant hebt. Of nou, tegenwoordig kun je alle nieuwtjes terugvinden op internet.

De laatste editie verscheen in 1989. De reden is dat er te weinig exemplaren werden verkocht. Arme Mickey…

Om even terug te gaan naar die goeie ouwe tijd met Mickey Maandblad, heb ik hier een mooie videoclip.