dogtanian

Ja met alle ellende de afgelopen tijd is wel te verwachten dat je overal steeds meer beveiligingsmannetjes ziet. Afgelopen weekend ging ik boodschappen doen bij de lokale supermarkt waar bijna nooit iemand komt. En wie zag ik daar? Dogtanian!

Dogtanian wie?

OK, voor degenen die deze dappere hond niet kennen, even een terugblik naar zijn carriere en roem. In 1981 verscheen tekenfilmserie Dogtanian and the Three Muskehounds. Dit is een tekenfilm gemaakt door een Spaans-Japanese animatiestudio.

De tekenfilm speelde zich af in de 17de eeuw. Jonge Dogtanian reist naar Parijs reist om een musketeer te worden van de koning van Frankrijk. Zijn droom! Het verhaal is gebaseerd op de D’Artagnan en de drie musketeers.

Voor zover ik begrijp, duurde de serie niet lang. In 1982 was het afgelopen.

Waar is Dogtanian nu?

Nou, hij is in ieder geval niet in Frankrijk. Ja, dat was gewoon de rol die hij speelde. In het echt heet Dogtanian Hompie. Hij is bejaard zoals je ziet. Maar hij wilt nog graag iedereen beschermen. Dus ook de lokale supermarkt. Zijn zwaard heeft hij niet meer, maar goed, als de noodtoestand uitbreekt, dan gooit hij wel met pakken yoghurt.

dogtanian

Benieuwd geworden naar de tekenfilm? Bekijk dan hier de allereerste aflevering van Dogtanian and the Three Muskehounds!