Chocolade gemberkoekjes Marks & Spencer

Gember en chocolade? Rare combinatie? Het klinkt niet meer zo raar nadat je deze Marks & Spencer koekjes hebt geproefd: Extremely Chocolatey, Dark Chocolate Ginger Biscuits.

Vaak proef ik koekjes waarvan de suiker zo overheerst dat de gembersmaak na een milliseconde verdwijnt. Jammer, want ik hou van een lange gember nasmaak in mijn mond. Waarom kies ik dan voor een choco gember koek, als ik toch al eigenlijk weet dat de gembersmaak snel wegvalt? Nou, ik had gewoon honger toen ik in de M&S liep. Maar toen ik het woordje ‘ginger’ bij de koekschap op een verpakking zag, greep ik er als een bezetene naar.

Geen slappe gemberkoek

Maar goed, terug naar de smaak van gember. Wat me opvalt, eigenlijk meevalt, is dat ik de gembersmaak toch nog lang proef. Het koekje is omhuld met een dikke laag pure chocolade, dus die smaak overheerst het meest. Dit proef je dus ook het eerst, maar daarna proef je de subtiele gember. Ik proef het zelfs nog in mijn keel. Het lijkt net of ik een mini stukje real gember heb gegeten.

En dan lees ik de ingredienten. Er zitten stukjes stemgember (3%) in. Haha, dat verklaart waarom dit geen slappe gemberkoek is. Voor de liefhebbers nog even alle ingredienten op een rijtje.

Chocolade gemberkoekjes

Kidsproof koekjes

Is het dan niet geschikt voor kleine kinderen, vanwege de sterke gembersmaak? Hmm, we hebben het hier wel over pure chocolade, dus ik denk sowiezo niet dat veel kids dit lekker zullen vinden. Het heeft een duidelijke gember nasmaak, daar moeten ze ook maar van houden. Hm, ik zou kids anders maar een kruimeltje laten proeven en de rest gewoon zelf opeten.

Vanwege de chocolade laat ik de koekjes ook proeven door de chocolademonster van de familie: Big bro. En Big bro, wat vind je ervan?

De combinatie gember en chocolade is wel nieuw voor mij. Maar het is lekker, je hoeft er niet veel van te eten, want het is rijk aan chocola. Een goede gembersmaak!

chocolade gemberkoekjes Marks & Spencer

Overzicht
Samenvatting De gemberkoekjes zijn een dikke meevaller. Ook al zit er een dikke laag chocolade omheen, de gember is duidelijk te proeven. Een dikke aanrader!
4
Tag