Je hebt pauze en het liefst zou je een tukje willen doen. Hmm, achter je bureau lijkt me uncomfy. Op de grond liggen in de gang lijkt me ook vervelend. Al je collega’s of klasgenoten die dan expres over je rug heen lopen omdat ze gewoon irritant zijn. In een café dan? Hmm, ook niet, al het getetter om je heen en zogenaamde relax muziek… Mensen in Tokyo mogen van geluk spreken. Zij hebben een slaapcafe!

Tukje doen in café

In het kader van Wereld Slaap Dag werkt koffiekoning Nescafe en Japanse beddenmaker France Bed samen aan een pop-up café met als thema ‘slapen’. En dan bedoel ik ook letterlijk ‘slapen’.

Maar hoe werkt het eigenlijk?

  1. In het café staan er een aantal bedden. Kies je bed uit.
  2. Alle bedden hebben een eigen nachtlampje dus je kunt ze gerust instellen op jouw wensen.
  3. Een hoofdtelefoon krijg je mee zodat je je totaal kan afzonderen van de buitenwereld.
  4. Voordat je je tukje gaat doen wordt er eerst nog een kopje cafeïnevrije koffie geserveerd. En dan mag je slapen.
  5. Zzzzzzzzzzzz…
  6. Als je ontwaakt krijg je een kopje normale koffie om helemaal wakker te worden.

Heerlijk toch? Kan me voorstellen dat het toch misschien een beetje uncomfy voelt om te pitten tussen al die vreemde mensen. Niet getreurd, je bent niet verplicht om hier te slapen. Gewoon liggen mag ook. Voor de slapers is er wel een tukjeslimiet van maximaal twee uur.

Eet en je mag slapen

Niet iedereen kan hier komen slapen. Je moet in ieder geval wel iets van het café nuttigen, voordat je jezelf lanceert op een bed.

Uhhh… why the… bedden in een café

Het is eigenlijk een soort marketingstunt. Je kunt allerlei soorten bedden kiezen en uitproberen die France Bed ook verkoopt. Vind je dat een bed zo heerlijk ligt, dan kun je deze meteen bestellen. Maar de bedden zijn ahum.. niet goedkoop…

Het slaapcafé is geopend tot ongeveer 26 maart, dus mocht je toevallig in Tokyo wezen…

Nescafe Harajuku / ネスカフェ原宿
Adres: Tokyo-to, Shibuya-ku, Jingumae 1-22-8
東京都渋谷区神宮前1-22-8
Open van 11:00 – 21:00 uur

Bron: en.rocketnews24