OK, deze muziekvideo is een MUST-SEE! Ook dit keer heb ik liedje gevonden van een Koreaanse artiest: DJfriz ft Mrshll met Resist.

Resist K-pop en Hiphop

Misschien verwacht je wel iets religieus vanwege de titel van deze blog. Nou nee, religieus, gospelachtig of koorgezang hoef je niet te verwachten. Het valt onder K-pop met Hiphop beats. EN het is Engelstalig. Reden temeer om de video te bekijken.

Betekenis muziekvideo

De video is supermooi gemaakt. Volgens een Youtuber zie je het sneue leven van de doodsengel. De bel staat symbool voor de ziel van een persoon. Als de bel zwart wordt, dan betekent het dat hij de ziel moet meenemen. Hij krijgt dan van de grote baas een pop mee die hij moet begraven zodat de persoon officieel overleden is. Wat een depri baan. Maar dan moet hij de ziel en persoon begraven van een meisje. Dat meisje blijkt zijn vroegere vriendinnetje te zijn, hij was vroeger gewoon human. Ach arme doodsengel.  Doodsengel krijgt flashbacks van toen ze verkering hadden. Hij kan haar ziel niet afpakken omdat hij nog zoveel van haar houdt, dus besluit hij van de rots af te springen. Aan het eind zie je een andere bel dat zwart kleurt. Dat was de bel van de doodsengel zelf…