voorbeeldje-jumi-fam

Het begon 5 jaar geleden (2010) toen Jumi (midden) graag haar verhaaltje wilde delen met iedereen. Opmerkelijke berichten uit Japan, K-pop, rare pop up foodstores in Nederland… Heerlijk, zo’n eigen weblog. De weblog was Engelstalig.

In 2015 emigreerde haar kleine zus Vivi (rechts) van Japan naar Nederland. Ook zij wilde een bijdrage leveren aan de weblog. En toen kwam Big Bro (links) ook even koekeloeren. Vivi en Big Bro spreken geen Engels, dus is besloten om in het Nederlands door te gaan. En zo is in november 2015 Jumi, de website over (budget)food en entertainment ontstaan. Wordt er nu dan helemaal geen Engels meer gesproken? Jawel, op Facebook en Twitter kan je af en toe nog wel een berichtje in het Engels zien verschijnen. Toch benieuwd naar Jumi’s ‘oude’ engelse website? Ga dan naar jumijumi.blogspot.com

Maar wie zijn de Jumi’s?

Jumi

Hap, hap, bulgogi, kimchi, kimbap en oh, ik haal nog een potje sambal uit mijn tas en hap er een lepel uit, terwijl ik nog een zakje in mijn tas zie met een nieuw soort broodje dat ik kocht bij de bakker… luisterend naar K-pop, terwijl ik tijdens het eten een boek lees van Haruki Murakami en ondertussen m’n mobiel check of ik een nieuwe Kakao bericht heb gekregen en/of mijn favoriete nieuwssite Rocketnews24 een leuk berichtje heeft geplaatst… En ik droom alsof ik weer in een coffeeshop zit in Seoul… Jawel, kort samengevat mijn passies. Ik hou van eten, maar ik hou ook van lezen en muziek (en series of course).
Welkom bij Jumi’s weblog!

Vivi

Ik haat sushi uit Nederland. Het smaakt naar verrotte schoenzool.

Big Bro

Hoi, ik hou van Netflix. Ik vind het ook leuk om een potje te gamen met Mico, mijn nieuwe broertje.